Tepelne neopracované mäsové výrobky, alebo tzv. trvanlivé salámy nie sú tepelne opracované. Na výrobu sa používa veľmi kvalitné hovädzie a bravčové mäso, ktorého časť sa musí pred spracovaním zmraziť, aby sa vytvorila na reze pekná zrnitá štruktúra. Ich dlhá trvanlivosť sa dosahuje niekoľkotýždňovým sušením a dozrievaním v špeciálnych zrecích komorách za pomoci štartovacích kultúr, alebo tiež prostredníctvom procesu nazývaného fermentácia. Výskum ukázal, že takéto salámy majú rovnaký účinok na ľudský organizmus ako jogurty, pretože sa vyrábajú za použitia rovnakých chemických reakcií a rovnakých užitočných mikroorganizmov. Vďaka spôsobu výroby sa môžu skladovať bez obmedzenia pri teplote vonkajšieho prostredia.

Bratislavská klobása
Bratislavská klobása

Dunajská klobása
Dunajská klobása

Gombasecká klobása
Gombasecká klobása

Lovecká saláma
Lovecká saláma

Malokarpatská saláma
Malokarpatská saláma

Tradičná domáca klobása
Tradičná domáca klobása

Pravá pálivá saláma
Pravá pálivá saláma

Saláma Nitran
Saláma Nitran

Tokajská saláma
Tokajská saláma

Chorizo saláma
Chorizo saláma

Čípoš klobása
Čípoš klobása