Tepelne neopracované mäsové výrobky, alebo tzv. trvanlivé salámy nie sú tepelne opracované. Na výrobu sa používa veľmi kvalitné hovädzie a bravčové mäso, ktorého časť sa musí pred spracovaním zmraziť, aby sa vytvorila na reze pekná zrnitá štruktúra. Ich dlhá trvanlivosť sa dosahuje niekoľkotýždňovým sušením a dozrievaním v špeciálnych zrecích komorách za pomoci štartovacích kultúr, alebo tiež prostredníctvom procesu nazývaného fermentácia. Výskum ukázal, že takéto salámy majú rovnaký účinok na ľudský organizmus ako jogurty, pretože sa vyrábajú za použitia rovnakých chemických reakcií a rovnakých užitočných mikroorganizmov. Vďaka spôsobu výroby sa môžu skladovať bez obmedzenia pri teplote vonkajšieho prostredia.
 
										Bratislavská klobása
																				Bratislavská klobása
					 
										Dunajská klobása
																				Dunajská klobása
					 
										Gombasecká klobása
																				Gombasecká klobása
					 
										Lovecká saláma
																				Lovecká saláma
					 
										Malokarpatská saláma
																				Malokarpatská saláma
					 
										Tradičná domáca klobása
																				Tradičná domáca klobása
					 
										Pravá pálivá saláma
																				Pravá pálivá saláma
					 
										Saláma Nitran
																				Saláma Nitran
					 
										Tokajská saláma
																				Tokajská saláma
					 
										Chorizo saláma
																				Chorizo saláma
					 
										Čípoš klobása
																				Čípoš klobása
					 
																												 
					
					
											
						 
																																																								
							